Monthly Archives: December 2016

//December

Dec, 2016

December, 2016

In honor of the holiday season, TKB made an employee-directed donation to the Chicago Children’s Advocacy Center.    ChicagoCAC is a long term client, for whom TKB has worked on multiple facility renovations and their recent building addition (see link to: PBC/CCAC project).  TKB believes in the ChicagoCAC mission, and previously made in-kind donations of conference chairs and tables to help furnish their expanded facility.

ChicagoCAC provides a safe place for children and their families to report abuse and to heal.  Their holistic approach is an example to other communities and organizations.  We appreciate the hard work and caring demonstrated by the ChicagoCAC, and are delighted to share with them.

To learn more about ChicagoCAC, you can check out their website here.  You can also visit their Facebook page here and give them a “Like” too!

You can also check out our project with ChicagoCAC here.

img_8668-2     img_1873-3

Photos:  (top left) Char Rivette, Executive Director – ChicagoCAC & Paula McKendry, Interior Designer – TKB
(top right) Char Rivette with TKB Team (photo credit:  Trevor Peterson, Chief External Affairs Officer – ChicagoCAC)

The Joint Commission – Multi-Phase Headquarters Remodeling Project Complete

4c4a0240rev1TKB recently completed the fourth phase of a four-phase, year-long construction project at The Joint Commission in Oakbrook Terrace, Illinois.

The Joint Commission has evolved over the years into a collaborative partner with its member institutions to pioneer and implement safety procedures and standardize accreditation.  Any remodeling effort had to support this evolution and the cross disciplinary manner in which the organization now works.  TKB became a partner to the staff as design decisions were evaluated and chosen. An extensive change management initiative heightened understanding and anticipation of the forthcoming  redesign.

4c4a0448revSpecial emphasis was placed on clarity of circulation. Stepping off of the elevators on any floor, all activity on the floor starts at the “elbow” where the wings of the building meet and an informal pantry joins large conference spaces for both informal and structured collaboration. From the elbow, broad main street circulation extends along each wing of the building, flanked by enclosed meeting, training and project rooms, and opens to the large, daylight-filled staff work areas.  By grouping large collaborative spaces together near the elbow, reinforcing circulation and providing alternate venues for focused work at the ends of the building, the remodeling addresses both collaborative and individual work.

4c4a0484revInfrastructure upgrades include a more resilient network, necessary for mobility, and new LED lighting throughout which has reduced power consumption from over three watts per square foot to 0.5 watts, with anticipated savings in excess of $65,000 annually plus a corresponding reduction in cooling costs. Existing fan power and VAV terminal boxes are replaced with smaller, more efficient and quieter units, increasing local control and addressing acoustical issues. Life safety systems and building automation systems were also completely updated.

4c4a0260Of particular interest is the redesign of the boardroom accommodating 42 board members surrounded by gallery seating.  The room was planned to enhance visibility between board members and maximize visual and audio acuity for presentations, internal dialogue, and remote participation and, consistent with the planning throughout, emphasized transparency and natural light.

Load More Posts